Tréner Nemecka Löw: "Jednota Borussie Dortmund je očarujúca"

22.04.2012 Celý región

Berlín 22. apríla (TASR) – Chválospevy na adresu nemeckého futbalového majstra Borussie Dortmund sa po obhajobe ligového titulu "valia" z každej strany. Výnimkou nie je ani kouč nemeckého národného tímu Joachim Löw, ktorý vyzdvihol jednotu žlto-čiernych na ceste za ôsmym ligovým primátom.

Dortmund si zabezpečil majstrovský "tanier" po sobotňajšom víťazstve nad Borussiou Mönchengladbach 2:0, keď dve kolá pred koncom má nedostižný osembodový náskok. Hráči úradujúceho šampióna navyše vytvorili nový rekord najvyššej nemeckej súťaže, keď neprehrali v 26 zápasoch v rade. Ani to však nemusí byť od zverencov trénera Jürgena Kloppa posledné slovo. V máji nastúpia "žlto-čierni" vo finále Nemeckého pohára proti veľkému rivalovi – Bayernu Mníchov. Ak sa im podarí uspieť, pripíšu si na svoje konto zisk cenného "double".

"Majstrovský titul je v dobrých rukách, pretože toto mužstvo má oddanosť, ktorá fascinuje aj neutrálneho pozorovateľa. Po zisku titulu v roku 2011 ste nikdy nemohli mať pocit, že by si niečo uľahčili," uviedol na adresu staronového majstra prezident Nemeckého futbalového zväzu Wolfgang Niersbach.

Superlatívmi nešetril ani tréner národného tímu Löw. "Som očarený jednotou Borussie Dortmund. Medzi realizačným tímom, funkcionármi a fanúšikmi sú silné väzby. Mužstvo hralo v tejto sezóne s veľkou intenzitou a preukázali skvelú vyrovnanosť výkonov najmä v druhej polovici sezóny. Je obdivuhodné, ako tento mladý tím dokázal získať titul druhýkrát v rade," uzavrel reprezentačný lodivod, ktorému pribudli príjemné starosti pred skladaním nominácie na EURO 2012.

Informovala agentúra Reuters.
 

Vyberte región